Aperitiv din foietaj – mini italieni
“Mini italieni” e primul nume care mi-a venit in minte pentru preparatul asta. Cred ca e strans legat de obsesia mea pentru minioni, pentru ca uneori firul gandirii mele e atat de incalcit incat nici eu nu ii dau de cap.
Anyway, de mult vroiam sa incerc reteta, desi reteta e mult spus. Am vazut eu pe undeva, acum ceva timp, cum cineva a pus diverse topinguri pe un aluat de foietaj taiat in patratele si mi-am zis ca, pe langa genial de simplu, trebuie sa fie si fabulos de gustos. Drept care ieri – duminica ploioasa si perfecta pentru activitati culinaro-recreative – am scos foietajul din congelator (doar nu credeati ca l-am facut eu?), l-am dezghetat, l-am taiat in patratele aproximative si l-am decorat cu pesto, feta, rosie si broccoli. Mai italian de atat, nu cred ca se poate. Dupa vreo 25 de minute in cuptor la 200°C, au iesit rumeni si pufosi. Si numai buni cu o bere alaturi!
Treaba asta cu reteta e discutabila, eu zic sa incercati orice alta varianta, pentru ca de ce sa ne limitam la o singura combinatie? Aluatul ar arata simpatic si taiat in romburi, stelute, triunghiuri sau inimioare. Iar pe el ar sta la fel de bine orice ingrediente ati avea in frigider. Daca iese ceva interesant, vreau si eu sa gust! 😉
…so did it taste good??? Looks good. Might try it if you reckon it tastes good!!
It was great just out of the oven with a cold beer, not so good after it gets cold, but none were left over to see that! :))