Easy peasy: guacamole
Guacamole este o gustare extrem de simpla si gustoasa, pe care o prepar cand si cand. In primul rand, pentru ca avocado nu este un fruct la fel de uzual precum marul, multi au dificultati in a-l cumpara (alege) si renunta sa mai incerce a doua oara. Nu e deloc complicat, chiar daca in magazine fructul este crud, adica tare la pipait, dupa ce il tineti in casa cateva zile se va coace perfect. Atentie insa sa il lasati doar pana devine moale, dar nu suficient incat sa apara puncte negre pe coaja… atunci deja incepe sa se strice.
Reteta de guacamole este, dupa cum am spus, simpla, dar poate varia dupa gust. Unii il prefera picant, deci pot presara ardei iute, altora le place sa adauge rosie taiata cubulete, insa ceea ce nu trebuie sa omiteti niciodata este zeama de lime! Nu va amagiti ca “merge si cu lamaie”, nu va avea acelasi gust! Eu am improvizat putin pentru ca nu aveam coriandru si am pus cateva frunze de busuioc in schimb. 🙂
Guacamole este delicios atat servit cu chipsuri de porumb, cat si ca sos sau topping la diverse mancaruri… eu il pun chiar si peste o salata, in loc de dressing. Orice varianta ati alege, incercati-l!
Ingrediente:
2 avocado, taiate pe jumatate, cu samburele scos
1 lime – sucul
1 ceapa rosie mica, tocata
1 catel de usturoi mic, zdrobit
1 lingura ulei de masline extravirgin
cateva fire de coriandru proaspat, tocat
sare, piper
Preparare:
Alegeti pulpa fructului de avocado si zdrobiti-o usor intr-un bol. Lasati si cateva bucatele mai mari, astfel veti avea o textura mai placuta, nu doar un piure. Adaugati ceapa, usturoiul, uleiul si apoi, dupa gust, suc de lime, sare si piper. Amestecati totul bine si este gata de servit!
Se poate pastra cel mult cateva zile in frigider, acoperit pentru a nu oxida.
Reteta via: skinnytaste
Leave a Reply