Quiche cu legume

quiche legume (2)

This is the story of quiche! Adica incursiunea mea in lumea minunata a quiche-ului cu legume, aka quichequichequichequiche, cum imi place sa il alint uneori. Reteta am gasit-o pe un blog culinar si m-am apucat de ea cu frica, pentru ca, desi prestez destul de bine in bucatarie, esecurile mele in domeniul aluatului sunt legen….dare. Am inceput sa framant 200 gr de branza de vaci grasa cu un ou, 5 linguri de ulei si un praf de sare. Apoi am adaugat 250 gr de faina alba si un pliculet de drojdie uscata si am framantat si am framantat… pana cand, spre surprinderea mea, a rezultat ceea ce aducea serios a aluat. Imaginati-va uimirea! Acum ca am trecut de ce era mai greu, am invelit aluatul in folie de aluminiu si l-am pus la frigider 30 de minute.

Pentru umplutura, am oparit 250 gr de broccoli desfacut in buchetele timp de cateva minute (nu e nevoie sa fiarba de tot pentru ca se coace si in cuptor), dupa care l-am scurs si l-am pus deoparte. Intr-o tigaie am incins putin ulei si o nuca de unt si am calit 200 gr de ciuperci (eu am avut champignon) feliate si 250 gr rosii cherry intregi, impreuna cu un catel de usturoi intreg (se pot pune mai multi, dar eu si usturoiul nu prea ne intelegem, adica eu il mananc si el nu ma lasa in pace). La final am scos usturoiul si l-am aruncat cat colo! Separat, intr-un castron, am batut un ou si inca un galbenus, peste care am presarat 150 g de cascaval ras (reteta era cu emmentaler, dar mie mi s-a parut prea fad gustul). Am adaugat si 200 g smantana pentru gatit si le-am amestecat pe toate bine. Am turnat totul peste ciuperci si rosii in tigaie (aici trebuie sa dau rewind ca sa va previn ca tigaia trebuie sa fie maricica pentru a gazdui toate ingredientele) si am pus si broccoli-ul oparit anterior. Se opreste focul ca sa nu se taie smantana si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Am scos din frigider minunatul meu aluat si l-am intins intr-o foaie putin mai mare decat tava in care intentionam sa fac quiche-ul. Tava am uns-o cu unt si am pus aluatul in ea, ridicandu-l pe margini. Am turnat compozitia si am bagat tava la cuptor (200°C, conventional la cuptor electric) cam 40-45 de minute, sau pana cand a trecut testul paiului (vechea poveste cu paiul care trebuie sa iasa uscat din tarta).

Inutil sa spun ca a iesit si buna la gust, nu doar buna de privit!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *