Tuna melt – sandvisul topit dupa care ma topesc
Atunci cand nu am timp sau chef sa gatesc ceva complicat si imi doresc o mancare care sa ma mangaie pe suflet (si daca am ingredientele necesare in casa, evident), imi pregatesc un tuna melt. Nu il voi traduce ca un banal “sandvis cu ton”, pentru ca inseamna mult mai mult decat atat, pentru mine este soul food!
Varianta mea este un pic diferita de cele clasice, o mai schimb uneori pe ici, pe colo, dupa posibilitati, dar mereu iese delicioasa! Iata de ce vei avea nevoie (pentru doua sandvisuri maricele):
o conserva de ton (mai mare sau mai mica, dupa preferinte)
o rosie
doua felii de paine mari (painea trebuie sa fie mai tare, cum este cea pe vatra, sau poate fi o mini bagheta taiata pe lung)
o ceapa rosie mica, tocata
doua felii cascaval (eu am folosit afumat, pentru ca vroiam ceva mai aromat)
doua linguri de maioneza
zeama de la o jumatate de lamaie
o lingurita mustar de Dijon (sau jumatate)
optional – busuioc, patrunjel, menta (neaparat proaspete)
sare, piper
Tonul, zeama de lamaie, ceapa tocata, maioneza, mustarul si verdeturile tocate se ametesc impreuna intr-un bol incapator, apoi se gusta de sare si piper.
Feliile de paine se baga in cuptor la grill pana se rumenesc putin, apoi se scot si peste ele se intinde amestecul delicios. Deasupra se aseaza cate o felie de rosie si capacul din cascaval si se da la cuptor pana cand branza este topita si rumenita.
Unele retete dau ca varianta prajirea painii in tigaie si apoi a sandvisului tot in tigaie, dar eu prefer sa le bag in cuptor sub grill, asa ma asigur ca sunt rumenite si nu se revarsa.
It’s easy as one, two, three…
Leave a Reply