TV homes – ilustratii de Iñaki Aliste Lizarralde

TV floorplans

Cred ca am vazut toate episoadele din Gilmore Girls de cel putin 5 ori! De fiecare data am trait intens scenele de dialog hilar dintre personaje si tot la fel de des mi-am dorit sa locuiesc (macar o saptamana) in casa Lorelai-lor. Am recreat-o in minte in detaliu, din bucatile ce compun platoul de filmare, insa mereu lipsea ceva… un colt care nu era filmat niciodata, o fatada care probabil nici nu exista pe platou, imaginea era incompleta. V-am mai spus ca sunt putin control freak?

TV floorplans (10)

Daca urmariti seriale la nivelul la care o fac eu (as putea oricand sa intru intr-o Liga Profesionista in domeniu), sigur v-ati visat macar o data lenevind in dormitorul lui Blair Waldorf sau dand o petrecere legendara acasa la Charlie Harper! Trebuie sa mentionez, de rigueur, fabuloasa casa din Hamptons unde locuieste Diane Keaton in filmul Something’s Gotta Give, care a devenit sursa de inspiratie in amenajari pentru mii de femei americane.

TV floorplans (1)

Designerul de interior Iñaki Aliste Lizarralde a transpus gandurile si sentimentele care ma incearca uneori pe hartie, desenand planuri detaliate ale apartamentelor si caselor multor personaje faimoase: Carrie Bradshaw, gasca din Friends, Holly Golightly sau Jerry Seinfeld.

TV floorplans (4)

TV floorplans (2)

Limbajul grafic este usor de inteles prin detaliile colorate si uneori copilaresti ale desenelor lui (in camera unui copil apare pana si ursuletul de plus aruncat pe pat), insa ceea ce ma fascineaza este procesul de gandire care duce la compunerea acestui mozaic de imagini. Artistul alatura si suprapune imaginile surprinse de mii de ori din unghiurile uzuale de filmare si le completeaza apoi printr-un exercitiu de imaginatie si logica cu restul spatiilor, care sunt mai mult sugerate prin activitatile personajelor decat materializate pe ecran. Lizarralde nu ar fi putut face asa ceva fara un instrument esential: cunoasterea limbajului arhitectural, dar ceea ce ne arata in final este la fel de accesibil ca o casuta de papusi: oricine se poate vedea foarte usor traind acolo!

TV floorplans (6)

Mai mult decat o afacere – desenele se pot comanda pe etsy -, ilustratiile lui Lizarralde reprezinta o punte, discutabila, ce-i drept, intre arhitectura, arta si consumatorul de televiziune. Iar daca aceste imagini va ajuta sa priviti cu alti ochi de acum inainte un serial sau un film, eu cred ca si-a atins scopul! Now, where would you like to live?

TV floorplans (3)

TV floorplans (7)

Imagini via: Iñaki Aliste Lizarralde2 responses to “TV homes – ilustratii de Iñaki Aliste Lizarralde”

  1. That’s cool!I’m going to watch tv series with different eyes, for sure! Anyway I cannot chose…probably every flat in NYC will be great! 😉 hehe

  2. Galina says:

    Cool Idea ,to marge TV and interior design.Thanks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *