Ilustratii de Ioana Avram

Ioana Avram (15)

Pe Ioana am descoperit-o printr-o conjunctura nefericita: o campanie pentru strangerea fondurilor necesare tratamentului de care are nevoie pentru a supravietui Smaranda Milu, o tanara frumoasa si incredibil de optimista, care sufera de cancer pulmonar. Nu o cunosc pe Smaranda, dar cazurile de acest gen – tinere si tineri, copii, chiar si nou-nascuti bolnavi de cancer – ma impresioneaza si ma socheaza, in primul rand prin frecventa cu care le intalnesc in ultimii ani. Sa mai mentionez si trista realitate a tarii in care traiesc si care refuza sa isi trateze bolnavii, desi cu totii platim contributiile financiare care ar trebui sa ne garanteze un act medical si un tratament adecvat? Smarandei i s-a spus in Romania ca nu are nicio sansa de a supravietui, asa ca a hotarat sa incerce in Germania. Surprinzator sau nu, medicii de acolo i-au dat un diagnostic mult mai optimist, insa pentru tratament are nevoie de bani, multi bani. Asa ca m-am hotarat sa imbin placutul cu (foarte) utilul si sa va fac cunostinta atat cu ilustratiile Ioanei Avram, cat si cu situatia Smarandei.

Ioana Avram (2)

Ioana Avram (3)

Ioana Avram (4)

Ioana Avram (5)

Ioana Avram (8)

Ioana deseneaza – superb – ilustratie de moda si preda si cursuri de desen pentru viitorii studenti la arte, sau pur si simplu pentru cei pasionati. Sa spun drept, mi-a trecut si mie prin cap sa ma inscriu la un curs de-al ei, macar pentru a ma forta sa mai exersez desenul. Despre cursurile ei puteti citi mai multe pe blogul Fashion-Teaching. Ioana a decis, alaturi de alti prieteni cu suflet mare, ca suma stransa din vanzarea ilustratiilor ei sa o ajute pe Smaranda. Mai jos sunt cateva dintre desenele de vanzare, restul le gasiti intr-un album dedicat, pe facebook.

Ioana Avram (9)

Ioana Avram (10)

Ioana Avram (11)

Ioana Avram (14)

Ioana Avram (12)

Ioana Avram (13)

Ce-ar fi ca luna asta, in loc sa va cumparati o fusta de la Zara sau H&M, sa luati acasa un portret mestesugit de Ioana? Fusta se va pata, se va rupe, va ramane uitata intr-un colt de dulap peste cativa ani, dar desenul – intr-o rama simpla si inveselind un perete gol – o sa va aduca aminte in fiecare zi ca ati ajutat o fata sa traiasca. Stiu ca mie asta imi va transmite, ori de cate ori voi trece pe langa el.

Detalii despre cazul Smarandei, pe helpsmaranda.com si pe facebook.

Ioana Avram (1)

Imagini via: Ioana Avram2 responses to “Ilustratii de Ioana Avram”

  1. Going to share this for sure!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *