One O – textile cu stil

oneo (4)

Nu cred ca Darwin se referea la experimente grafice atunci cand spunea: “I love fools’ experiments. I am always making them.”, dar Irene si Chiara, doua torineze extrem de simpatice, au aplicat dictonul intr-un mod creativ. Profesia pe care o au, de graphic designer, a cantarit greu in decizia de a incepe un butic de decoratiuni textile – creativitatea si entuziasmul le-au determinat sa se arunce in acest experiment, pe nume OneO.

oneo (3)oneo (16)oneo (9)

Conceptul este, pe cat de simplu, pe atat de frumos, iar mie imi merge direct la inima: modelele create pentru a decora textilele reprezinta o interpretare a arhitecturii orasului in care traiesc – Torino. Cred ca ele isi rezuma filosofia extrem de bine: “orasul, cu arhitectura si identitatea sa uimitoare asteapta sa fie admirat”. Atentia pentru detaliu se insinueaza si in procesul de fabricatie: cerneluri naturale, pe care fetele le folosesc pentru a serigrafia modelele pe bumbac netratat, ilustrand clar mandria italiana a artizanatului. Daca vreti sa le cunoasteti, le gasiti si pe facebook, pe pagina oneotextile. Ciao, ragazze!

oneo (7)

oneo (14)

oneo (15)

Grafica profund simplificata pastreaza in esenta ei ideea din spatele colectiei, fara sa impuna pretentii exagerate. M-as vedea oricand savurand un brunch colorat vesel cu accesoriile OneO. Voi ce ziceti, punem masa? 😉

oneo (8)

oneo (11)

Imagini via: OneOLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *