Cabana in Yellowstone – rustic reinterpretat

cabana munte (3)

Cand eram mica, strambam mereu din nas cand era vorba de ceva “rustic”. Am pus ghilimele pentru ca, pe intelesul meu, rustic insemna kitsch, o amestecatura de obiecte ridicole si care mai de care mai urate, adunate cine stie de pe unde, de la mesteri pe care i-a chinuit talentul.

cabana munte (14)rustic “local”

Sa derulam inainte, pana in prezent. Acum, rustic inseamna o cabana bine infipta in peisaj montan, cu volume potrivite perfect, cu detalii din lemn mestesugite si ferestre inalte, cu un salon mare si calduros in care ai cea mai placuta senzatie de moleseala cand intri pe usa, dupa o bataie reusita cu bulgari.

cabana munte (13)

cabana munte (8)

cabana munte (5)

Structura, aproape de catedrala, da interiorului dimensiuni impresionante. Arhitectii reusesc cel mai important lucru, sa aduca peisajul in interior, fara a face nici cel mai mic compromis in privinta dimensiunii ferestrelor. Nu-i asa ca muntii par un tablou, pictat pe sticla si imortalizat, la randul sau, in fotografiile de mai sus?

cabana munte (1)

cabana munte (2)

Este esentiala, desigur, prezenta unei verande imense, cu semineu, gratar si – desi nu se vede, eu sunt sigura ca exista – jacuzzi, din care sa privesti cum ninge.

cabana munte (4)

cabana munte (7)

Combinatia perfecta si naturala intre cele doua materiale specifice locului – piatra si lemn – de la elementele structurale spectaculoase, pana la cele mai mici detalii de mobilier, in armonie absoluta.

cabana munte (10)

cabana munte (9)

cabana munte (6)

… si totul culmineaza cu baia, cu o vedere de milioane!

cabana munte (11)

cabana munte (12)

Imagini via: locatiarchitects.comLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *