Hotel Daniel Viena

Daniel Viena (5)

Well, this is just ridiculous! Nu pot sa imi iert faptul ca am fost la Viena recent si nu am vizitat Hotel Daniel. Ori de cate ori descopar un loc cu un concept puternic si care arata si foarte bine sunt impresionata, stomacul mi se umple de fluturasi si incep sa dezvolt in minte scenarii care mi-ar permite sa ajung cumva sa il vizitez concret si urgent.

Daniel Viena (13)

Nici nu stiu cu ce sa incep, pentru ca Daniel are atatea idei incorporate intr-un ambalaj atat de simplu. Cladirea dateaza din 1962 si reprezinta, se pare, cel mai vechi exemplu de fatada cortina care a ramas in picioare in Viena. Mai mult, intamplarea face ca arhitectul – Georg Lippert, cu o activitate prolifica in perioada respectiva – sa fie si autorul cladirii care gazduieste sucursala din Graz a Hotel Daniel. Pretty cool, right?

Daniel Viena (1)

Daniel Viena (10)

Abandonata de fostii ocupanti, cladirea s-a deteriorat, dar la mijlocul anilor 2000 a fost preluata de hotelierul Florian Weitzer, care a venit cu un concept neobisnuit: sa o transforme in hotel si nu de orice fel, ci smart-luxury. In epoca hipsterilor, e usor de inteles de ce a marsat pe aceasta idee, in special intr-un oras preocupat de design si ecologie, iar succesul nu s-a lasat asteptat.

Daniel Viena (11)

Daniel Viena (12)

Weitzer a colaborat cu Atelier Heiss Architekten, reusind sa imprime hotelului un aspect care ilustreaza perfect conceptul de cuib urban: finisaje austere, instalatii lasate la vedere, spatii dimensionate dupa necesitati, fara excese, fara lux inutil. Confortul e pastrat acolo unde este nevoie de el: in calitatea materialelor, in atmosfera calda, in micile detalii si in preocuparea pentru tot ceea ce inseamna bio si eco.

Daniel Viena (7)

Daniel Viena (6)

In zonele pentru public, mixul de obiecte vintage si de designer aduc acelasi efect, de “acasa”. Daca v-au placut fotoliile cu broderii geometrice, poate va intereseaza sa aflati ca sunt create de Donna Wilson pentru SCP, realizate din lana englezeasca intr-o fabrica de familie in Tara Galilor si sunt disponibile si la noi prin Intro.

Daniel Viena (2)

Hotel Daniel are o gradina, nu de genul celor pe care le gasesti la alte hoteluri, ci o gradina de legume si plante aromatice, care te surprind la tot pasul, rasarind dintr-o valiza sau dintr-o cizma Wellington. Au pana si propria vie, din care produc must si vin (ca o nemultumire proprie – in Viena in perioada asta se serveste must in aproape orice bar si restaurant, la noi de ce nu??). Restaurantul, denumit in mod derutant Bakery, utilizeaza ingredientele proaspete crescute chiar in gradina din spate. Nu se poate mai fresh de atat!

Daniel Viena (14)

De partea cu albinele, nici nu stiu ce sa mai zic… Albine, da! Pe hotel! Nu va speriati, nu intra sa intepe oaspetii, desi daca stai sa te gandesti putin, cu un marketing bun ar putea trece drept tratament spa, doar este vestit tratamentul chinezesc impotriva durerilor articulare. In orice caz, mierea provenita de la stupii de pe acoperis este servita sase etaje mai jos, intr-un ceai delicios. Trebuie neaparat sa vedeti pagina de prezentare a albinutelor, este dulce foc! 😉

Daniel Viena (3)

Daniel Viena (4)

And there’s more! Pentru glamperi, se pune la dispozitie cea mai interesanta camera din hotel: o rulota. Minunea, un Airstream din 1952, este echipata cu absolut orice ai putea avea nevoie, in numai 16 metri patrati. Uite, asta inseamna design reusit!

Daniel Viena (8)

Daniel Viena (9)

            Imagini via: Hotel DanielLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *