O casa plina de farmec, in NYC

Bunny Melon House (2)

E vineri, numai bine ca sa intram in week-end visand la o casa care reprezinta chintesenta Upper East Side-ului newyorkez. Paul Mellon, mostenitorul uneia dintre marile averi americane, a construit impreuna cu sotia lui, Bunny Mellon, aceasta casa in 1965. Stilul neoclasic aduce sarmul frantuzesc in centrul orasului New York, iar cladirea este una dintre putinele care au deschidere pe trei laturi, spre deosebire de majoritatea caselor insiruite din oras.

Bunny Melon House (9)

Bunny Melon House (11)

Bunny Melon House (13)

Bunny Melon House (12)

Bunny Melon House (15)

Paul Mellon a strans o colectie semnificativa de opere de arta, aflate in biblioteca sa, care se deschide prin intermediul a trei usi frantuzesti catre gradina – si ea foarte generoasa – unde Bunny, care a realizat conceptul Gradinii de Trandafiri a Casei Albe, fiind prietena cu Jacqueline Kennedy Onassis, se ocupa de pasiunea ei, gradinaritul.

Bunny Melon House (14)

Bunny Melon House (4)

Bunny Melon House (5)

Casa are subsol – unde se afla crama – cinci etaje si un al saselea etaj tehnic, desfasurarea pe verticala fiind tipica pentru casele din centru, care nu puteau avea o amprenta la sol prea mare. La etajul al treilea, sufrageria si salonul gazduiau petreceri fastuoase, care se intindeau si pe terasa ce acopera partial etajul doi.Ce vremuri!

Bunny Melon House (1)

Bunny Melon House (16)

Bunny Melon House (6)

Bunny Melon House (7)

Bunny Melon House (3)

Imagini: sothebysLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *