Spirit rebel – 25 Hours Hotel Bikini Berlin

Bikini Berlin (12)

Inca de la alegerea amplasamentului, Hotel Bikini Berlin a refuzat sa se incadreze in tipare, preferand o zona mai putin cool, dar cu o dezvoltare accelerata, in apropierea gradinii zoologice din parcul Tiergarten. Hotelul ocupa o cladire turn aflata in lista monumentelor istorice, proiectata de Paul Schwebes si Hans Schoszberger in anii ’50, cladire de la care a mostenit numele Bikini. Responsabil de amenajarea spatiului dedicat hotelului este Studio Aisslinger, al carui Werner Aisslinger a primit in 2014 premiul A&W (architektur & wohnen) designer of the year. Ideile nonconformiste ale lui Aisslinger prind viata la tot pasul in hotel, de la incorporarea istoriei prin imbracarea receptiei in placi ceramice originale din statia Alexander Platz, pana la transformarea bicicletelor in elemente de decor, raspandite peste tot in hotel si aflate oricand la dispozitia oaspetilor, pentru o plimbare prin oras.

Bikini Berlin (8)

Bikini Berlin (6)

Bikini Berlin (11)

Conceptul de “jungla urbana” este exprimat clar – poate uneori chiar un pic agresiv – in fiecare spatiu. Verdeata si lemnul sunt omniprezente, fie ca e vorba de camerele de cazare sau de spatiile de primire, in contrast cu betonul aparent al structurii si pardoselile reci. Mobilierul, cu influente rustice, indulceste atmosfera, fiind in mare parte proiectat chiar de Aisslinger, piese prezente in colectia Bikini pentru Moroso. Banchetele si canapelele Bikini Island sunt simpatice, intr-o gama de culori delicios de variata.

Bikini Berlin (3)

Bikini Berlin (2)

149 de camere nu sunt nici multe, nici putine, dar faptul ca fiecare este gandita sa ofere calatorului exact ceea ce are nevoie (exista camere M, L si XL, in functie de suprafata) si o atmosfera cat mai apropiata de cea a unui camin, sunt elemente importante in procesul unui astfel de proiect. Baia este la vedere in camera (aviz pudicilor), mobilierul modular si ilustratiile lui Joshi Sisley pe pereti contrbuie la aerul relaxat al dormitoarelor.

Bikini Berlin (7)

Bikini Berlin (4)

Bikini Berlin (1)

Spatiile comune: loftul de la etajul al treilea, unde gasim o patiserie dedicata exclusiv oaspetilor, Living Room-ul, spatiile pentru workshopuri sau reuniuni, dar mai ales restaurantul Neni Greenouse de la ultimul nivel cu terasa de jur imprejurul cladirii, sunt dovada ca Hotel Bikini Berlin reuneste inspiratie de pretutindeni si o transpune in contextul local cu pricepere. Christoph Hoffmann, CEO al brandului 25hours Hotels, descrie excelent ideea: “Nu vrem hoteluri care ar putea fi situate oriunde. Ne aflam intr-o cladire care spune istoria postbelica a Berlinului, avem o echipa de design locala si hotelul este plin de farame de istorie care il leaga de zona si de oras in intregul lui.”

Bikini Berlin (5)

Bikini Berlin (9)

Bikini Berlin (10)

Imagini via: living.corriere.it, 25hours-hotels.com

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *