Sputnik, I love you!

sputnik17

Trebuie sa recunosc, am o mica obsesie…candelabrele Sputnik. Mi se par unele dintre cele mai cool obiecte inventate vreodata. Parerea imi este impartasita de multi arhitecti si designeri, din moment ce corpurile de iluminat inspirate de faimosul satelit lansat de URSS in 1957 sunt prezente in unele din cele mai reusite interioare din anii ’60 pana astazi.

Atunci cand pasesti intr-o camera, lustra-satelit atrage imediat privirile si da o nota sofisticata spatiului. Ceea ce poate nu stiti este ca un candelabru din familia Sputnik se integreaza la fel de bine intr-un interior retro, intr-unul clasic sau intr-un decor modern. Alaturati-l unor piese mid-century, unor piese de design noi, puneti-l in evidenta pe un fundal inchis, sau alegeti o varianta colorata intr-un spatiu monocromatic. Silueta distinctiva, geometria complexa echilibrata de cromatica simpla, fac din aceste piese adevarate repere ale designului contemporan.

sputnik01

sputnik02

sputnik03

sputnik04

sputnik06

sputnik05

Sputnik nu e doar unul! Gama de modele este foarte mare si nu trebuie neaparat sa spargeti pusculita, pentru ca multe magazine vand diferite variante la preturi accesibile.

sputnik08

sputnik09

sputnik10

sputnik12

sputnik13

sputnik14sputnik15sputnik18

sputnik16

sputnik11

sputnik19

Imagini via: flos, midcenturia, chicandglamorous, zincdoor, inmod, zgallerie, misomod, jonathanadler, 1stdibsOne response to “Sputnik, I love you!”

  1. sorin says:

    Buna ziua doresc si eu sa cumpar lustre cum se procedeaza si unde pot achizitiona ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *