Un loft luminos

loft luminos (2)

Iar am neglijat blogul! Intre curatenia de primavara, cateva mici imbunatatiri prin casa si o tema urgenta, dar placuta – sa ajut cu recomandari si parerea mea mai mult sau mai putin avizata la scrierea unui ghid despre Bucuresti axat pe arhitectura si locuri reprezentative pentru designul interior din Romania – m-am trezit fara macar un minut (a se citi cateva ore) in care sa ma cuibaresc pe canapea, cu un ceai langa mine si laptopul in brate si sa scriu ceva. Am realizat cat de mult ma deranjeaza asta, sa nu reusesc sa fac “pauza” necesara scrisului, care a devenit momentul meu de relaxare si de reverie.

loft luminos (1)

loft luminos (3)

loft luminos (6)

Cand mai prind un moment de visare, gasesc un interior fermecator in care sa imi scriu propriul scenariu. Azi e un loft. Evit sa-i zic mansarda, pentru ca lipseste sarpanta care sa dea forma caracteristica a spatiului, dar apartamentul aflat la ultimul nivel este scaldat in lumina ce patrunde prin ferestrele imense orientate spre sud si est. Desi apartamentul nu este foarte mare (80 mp), lipsa compartimentarilor te lasa sa cutreieri cu ochii spatiul, in care zona de living, spatiul dedicat bucatariei si locul de luat masa sunt delimitate vizual prin mobilare si un decros la nivelul plafonului.

loft luminos (4)

loft luminos (9)

loft luminos (8)

Nu ma surprinde ca proprietara, Beatriz Silveira, este designer interior: a vazut de la inceput potentialul spatiului si a gasit, prin alegerea materialelor si dispunerea functionala, formula ideala pentru o amenajare reusita. A ales nuante deschise si texturi naturale, calde: lemn, in, bumbac, perfecte pentru a crea atmosfera unui camin primitor. Mobilierul din lemn antichizat e in armonie cu parchetul din lamele lungi, tip dusumea, dar si cu draperiile lungi din in, care protejeaza dormitorul de lumina puternica a diminetii. Beatriz recunoaste ca a ales apartamentul pentru vederea cu care se trezeste in fiecare dimineata, in acest dormitor. In zona de zi storurile transparente nu umbresc aproape deloc, lumina fiind aici necesara pentru citit, lucrat sau gatit.

loft luminos (5)

Imi place mult detaliul plafonului suspendat, decupat in zona ferestrei pentru a ascunde galeria. Este o idee care poate fi dusa un pas mai departe, ascunzand si o grila de ventilatie atunci cand nu vrem sa vedem aparatul de aer conditionat in camera.

Baia pare un adevarat sanctuar, e greu sa nu iti imaginezi cat de relaxanta poate fi o baie aromata, in timp ce chiar langa tine frunzele fosnesc lin intr-o adiere de primavara.

loft luminos (7)

Imagini via: elmueble.comLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *