Vizita la Tel Aviv

Tel Aviv hotel

Initial vroiam ca articolul de azi sa fie despre inca un interior gri. Stiu, totul devine usor usor gri, chiar si aici, pe blog. Dar am decis sa nu ma las prada tentatiei si sa inviorez ziua cu ceva mai colorat si mai cald. Nu am fost niciodata la Tel Aviv, este pe lista mea de locuri de vizitat in viata, cum de altfel este cam tot globul pamantesc, si sper sa ajung acolo, iar cand voi ajunge poate sa stau chiar la Mendeli Street Hotel.

Tel Aviv hotel (6)

Combinatia dintre exteriorul minimalist al cladirii si interiorul eclectic mi se pare placuta si primitoare, cu o tusa de prestanta. Cladirea dateaza din 1970 si hotelierii din prezent sunt a treia generatie a familiei, care pastreaza traditia. Arhitectii de la Baranowitz Kronenberg au coordonat proiectul de renovare, realizand la parter, in zona receptiei si barului, spatii care se deschid cu generozitate exteriorului prin vitrajele ample. Volumul etajelor pare ca pluteste deasupra tamplariei discrete de la parter, permitand tavanului din fier alb traforat, cu motive inspirate din scrierile biblice, sa iasa in exterior, pana la limita cladirii.

Tel Aviv hotel (1)

In camere decorul este simplu si modern, mizand foarte mult pe jocul subtil de lumini gandit de Ailon Gavish – Studio Twilight – care creeaza un dialog absolut delicios intre alb, texturi si umbre.

Tel Aviv hotel (4)

Tel Aviv hotel (3)

Tel Aviv hotel (5)

Restaurantul este cel mai spectaculos spatiu, o evadare binevenita din mult prea utilizatul neo-baroc, care trece sub denumirea de “eclectic” in ultimii cativa ani.

Tel Aviv hotel (2)

Imagini de Amit Geron, via: corrieredellasera Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *