Brasov, finally!

Brasov centru (1)

Piata Sfatului

Sambata a fost una din primele zile caniculare de vara asta, asa ca am fugit la Brasov ca sa respir putin. E unul dintre orasele mele preferate, pentru ca pot sa ma opresc sa admir o cladire frumoasa la fiecare pas si pentru ca are un aer mai “vestic”, tipic transilvanean, pe care nu il gasesti mai spre sud.

Brasov centru (2)

Brasov centru (5)

Piata Sfatului

Centrul era plin de turisti, bineinteles, batand la pas stradutele pietonale din jurul Pietei Sfatului, unde se opreau sa admire motocicletele participantilor la Transylvanian Bike Week, veniti la o parada organizata in cadrul festivalului. Motocicletele erau superbe, dar totusi mai putine decat ma asteptam (probabil multi ramasesera la Fagaras, in camp). Nu-i nimic, aveai timp sa le studiezi pe indelete!

Brasov centru (3)

Brasov centru (4)

Piata Sfatului

Brasov centru (6)

Strada Republicii

Am profitat de ocazie si am inceput un mic proiect pe care il planuiesc de mult timp, dar pe care l-am tot amanat (deh, e mai greu cu mobilizarea), si anume sa fotografiez cateva din vilele superbe din centrul orasului si de pe stradutele ce urca spre Poiana Brasov. Sigur le-ati vazut, cel putin in trecere, dar nu se stie niciodata cat vor mai fi acolo sau cat timp vor mai arata asa cum arata acum.

Brasov centru (7)

Brasov centru (16)

Brasov centru (15)

Brasov centru (8)

Strada Nicolae Iorga

Din pacate, nu am reusit sa aflu informatii despre fiecare, mi-ar fi placut sa stiu cine a fost arhitectul sau cate ceva despre istoria cladirii… daca cineva stie, ar fi minunat sa impartaseasca informatia! So here it is, Episode 1! (P.S. Imi cer scuze pentru logo-ul aplicatiei foto, am intrat recent in clubul posesorilor de Iphone si testez efectele de culoare like there’s no tomorrow.)

Brasov centru (9)

Brasov centru (10)

Spitalul de neuropsihiatrie, str. Mihai Eminescu

Brasov centru (14)

Brasov centru (12)

Brasov centru (11)

Brasov centru (13)

Strada Mihai Eminescu

Imagini: ©exhibitd2 responses to “Brasov, finally!”

  1. Andrea says:

    Stunning buildings. I am suprised more international film companies aren’t working out of places like this!

    • ExhibitD says:

      Indeed, we have superb heritage, unfortunately it’s not well kept and could be destroyed by the next earthquake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *