O vacanta de neuitat cu Transilvania Card

biserici fortificate (1)Nu fac reclama, dar pentru ca bisericile fortificate din Transilvania sunt una dintre cele mai importante resurse turistice din Romania si absolut toata lumea ar trebui sa le viziteze, am sarit in sus de bucurie cand am vazut ca s-a lansat Transilvania Card. Mai exact, e vorba de un card care va permite sa vizitați 41 de biserici fortificate din județele Alba, Sibiu, Mureș și Brașov și sa beneficiați de discountri la peste 60 de parteneri ai proiectului, la hoteluri, case de oaspeți, restaurante, cafenele, ghidaje, excursii și evenimente. Cardul este valabil de la 5 aprilie până la 31 octombrie 2015 și costă 50 Lei.

biserici fortificate (2)“Transilvania este renumita pentru bisericile ei medievale si fortificate. Intr-un spatiu geografic relativ restrains, gasim 201 biserici medievale sau fortificate in mediul rural, unele fiind patrimoniu UNESCO (Calnic, Valea Viilor, Saschiz, Biertan, Viscri, Darjiu, Prejmer). Acestora se mai adauga constructiile medievale din orase – biserici si fortificatii greu de contabilizat. Toate acestea au fost cladite incepand cu secolul al XII-lea si pastrate peste secole de catre  sasii din Transilvania. Ca urmare a istoriei zbuciumate a secolului al XX-lea, marea majoritate a acestui grup etnic a emigrat, lasand in urma patrimoniul lui architectural și cultural.”

biserici fortificate (7)

biserici fortificate (5)Imi place ca se promoveaza si turismul alternativ, turul ciclist al bisericilor fortificate – Bike&Like fiind o varianta minunata, nu doar pentru straini, care au cultul ciclismlui, ci si pentru români, tineri și mai putin tineri deopotriva.

biserici fortificate (6)

Cardul se poate comanda online sau poate fi cumparat in Sibiu, Mediaș, Sighișoara, Brașov și Râșnov, București si chiar München.

biserici fortificate (3)Chiar daca am facut un tur al bisericilor fortificate in anul 4 de facultate – si mi-a placut la nebunie – sigur o sa refac traseul in vara aceasta, cand canicula o sa loveasca fara mila Bucurestiul. V-am convins si pe voi?

biserici fortificate (10)

Imagini: ©exhibitdLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *