Windworks by Merel Karhof

wind (3)

Daca as mai avea loc in casa, ceea ce nu e adevarat, mi-as dori sa inveselesc o camera cu un scaun sau o bancheta din colectia Windworks by Merel Karhof. Ati mai vazut pana acum mobilier fabricat cu ajutorul puterii vantului? Nu prea cred.

wind (9)

wind (10)

Merel Karhof este olandeza la origine, dar calatoriile prin lume i-au hranit imaginatia si au inspirat-o sa realizeze obiecte in stransa legatura cu mediul inconjurator. Utilizand puterea vantului, a creat o masinarie care tricoteaza, iar din “recolta” a iesit o colectie superba de esarfe. Ulterior a adaugat alte doua masinarii, una pentru taierea lemnului si o alta pentru vopsirea materialului cu vopsele naturale. Asa au rezultat piesele Windworks, fabricate cu ajutoul energiei regenerabile si super dragute. Cool, right?

wind (4)

wind (5)

wind (7)

wind (6)

wind (8)

Stiu, daca mi-as umple casa cu toate obiectele frumoase pe care le vad, nu as mai avea unde sa calc! Din fericire, Fabrica de Tricotaj cu Vant (traducere aproximativa si putin ridicola), produce si bratari, asa ca… evrika! Bratarile nu ocupa nici pe departe la fel de mult spatiu si sunt intotdeauna un bun premiu de consolare! 😉

P.S. Puteti citi un interviu amuzant cu Merel Karhof, despre lucrarile ei, in New York Times.

wind (1)

wind (2)

Imagini via: Merel KarhofOne response to “Windworks by Merel Karhof”

  1. Galina says:

    Really cool!
    I admire people who working “green”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *